Salvie

Originara din familia mentei, este bogata în acizi fenolici, antioxidanti asortati și beta-caroten, aceasta planta avand un loc special în industria produselor cosmetice . Salvia este originara din Europa de Sud și regiunea mediteraneeană. Salvie este cultivata si în alte părți ale Europei, mai ales în Balcani, pentru distilarea uleiului esential. În China, salvia este cunoscuta sub numele de ceai grecesc, evaluat pentru gustul său remarcabil și proprietățile semnificative de vindecare . Salvia este adesea folosita ca un remediu natural pentru depresie, in timp ce antioxidantii prezenti în această plantă sunt cunoscuti pentru tratarea inflamatiilor. Uleiul extras din frunzele de salvie, imbunatateste circulația sângelui și stimulează regenerarea celulară. Aceasta planta este bogata în vitamina A și calciu, care joacă un rol important în regenerarea celulelor. Antioxidantii din salvie combat radicalii liberi, reducand astfel ridurile, liniile fine și alte semne de imbatranire. Mai mult decât atât salvia este un remediu natural pentru celulita, accelereaza circulatia sangelui, si ajuta la detoxifiere.