Arome

Alge marine by Aromaesti

Alge marine

Algele marine hrănesc, protejează și imbunatatesc circulația sangelui, ceea ce le face vitale pentru mentinerea sanatoasa a pielii. Algele marine sant bogate in vitamine, minerale, oligoelemente și aminoacizi, care sunt esențiale pentru mentinerea sanatoasa a pielii. Acestea ajuta la incetinirea procesului de imbatranire a pielii si o protejeaza de factorii de mediu nocivi. Contin vitamine esentiale: A1, B1, B2, B6, B12, C, E, K, acid pantotenic, acid folic, și niacina, precum si antioxidanti, cum ar fi beta-caroten și peste 60 de oligoelemente care includ potasiu, calciu, iod, magneziu, fosfor, fier, zinc și mangan. Algele marine sunt o sursă majoră de vitamina B12. Seleniul și acidul ascorbic protejeaza pielea de radicalii liberi . Iodul organic găsit în alge creste metabolismul. Algele marine conțin, de asemenea, acizi grasi care combat iritarea și inflamarea pielii. Substanțele fito- nutritive găsite în alge stimulează fluxul de sânge si regenereaza pielea deteriorata, redandu-i stralucirea.
Aloe by Aromaesti

Aloe

Aloe vera, de asemenea cunoscut sub numele de "planta nemuririi", a fost folosit pentru o varietate de scopuri, din cele mai vechi timpuri. Datorita proprietăților sale antialergice, aloe vera este utilizat în tratamentul diferitelor boli de piele cum ar fi eczeme, psoriazis și alte iritatii . Aloe este bogat in substante nutritive, care mențin pielea sănătoasă. Conține hormoni care asigură vindecarea ranilor, are proprietati anti-inflamatorii și este bogat într-o serie de anti-oxidanti, cum ar fi beta-caroten, vitaminele C și E, ce mentin fermitatea naturala a pielii. Aloe este, de asemenea, extrem de benefic pentru pielea uscata, deoarece este un hidratant natural.
Argan by Aromaesti

Argan

Uleiul de argan, adesea numit'' aur lichid'', petrol, este extras din boabele arborelui de Argan. Compoziția uleiului de argan contine o cantitate impresionanta de vitamine cum ar fi vitamina F, E & A, agenți anti-inflamatorii, grasimi polinesaturate, fenoli și triterpene. Proprietatile sale il fac deosebit de benefic pentru păr și piele. Uleiul de argan este cel mai frecvent folosit ca o crema care hidrateaza și înmoaie pielea. Uleiul de argan este dovedit in a face parul moale, pielea matasoasa si stralucitoare.Ii confera pielii o strălucire tinerească și reduce vizibil ridurile. Antioxidantii din uleiul de argan sunt în general benefici pentru vindecarea pielii care este iritata, crăpata, deteriorata sau chiar arsa.
Arnica by Aromaesti

Arnica

Arnica, este o planta cu flori perene, galbene, luminoase și se găsește în Europa, sudul Rusiei și în zonele împădurite din America de Nord. Aceasta a fost folosita de mai mulți ani pentru tratarea durerii, și este considerata a fi un remediu natural pentru ameliorarea simptomelor artritei si a altor leziuni. Aceasta stimuleaza circulatia, si are proprietati anti-inflamatorii.
Avocado by Aromaesti

Avocado

Avocado este un fruct in forma de para, cunoscut peste tot in lume pentru beneficiile sale miraculoase asupra frumusetii si sanatatii. Nativ în Mexic, Guam și America Centrală, acest fruct cărnos, verde a fost în cultivat din cele mai vechi timpuri. Acest fruct contine numeroase substanțe nutritive esențiale și, prin urmare, este folosit in mod traditional pentru tratarea mai multor probleme de sanatate si de ingrijire a pielii. Fructele de avocado sunt printre cele mai bogate fructe in ingrediente naturale de pe planetă și sunt, de asemenea, luate în considerare ca o dieta completa pentru copii. Ele conțin peste 25 de substanțe nutritive vitale precum vitamine (A, B, C, E, si K) si minerale cum ar fi cupru, potasiu, fier, magneziu și fosfor. Fructele de avocado sunt pline de vitamina A, care ajuta la indepartarea celulelor moarte ale pielii. Aminoacidul glutamina prezent in avocado curăță pielea și ii oferă o protecție suficientă împotriva factorilor ostili de mediu . Antioxidantii din fructele de avocado ofera o detoxifiere completa corpului, prin eliminarea toxinelor care au tendința de a conduce pielea la o imbatranire prematura. Acesta ajută, de asemenea, la eliminarea ridurilor , redand pielii tineretea naturala.
Castravete by Aromaesti

Castravete

Umil, castravetele este una dintre cele mai vechi legume cultivate. Acesta este considerat ca un super-aliment pentru efectele sale asupra starii generale de sanatate. Unul dintre cele mai importante beneficii pentru piele ale acestuia este revitalizarea pielii.
Ceai alb by Aromaesti

Ceai alb

Cu multe calități benefice, ceaiul verde este deosebit de bogat in polifenoli, substante care au capacitatea de puternici antioxidanti si de a imbunatati microcirculatia pielii. Produsele cosmetice cu ceai alb protejeaza eficient pielea și ajută la menținerea aspectului sau sanatos.
Ceai verde by Aromaesti

Ceai verde

Ceaiul verde a fost folosit ca un medicament de mii de ani. Originar din China, este utilizat pe scară largă ca ingredient al produselor de ingrijire a pielii, si are efect de scădere a tensiunii arteriale . Ceaiul verde este bogat in catechine si polifenoli. Cu proprietati antioxidante si anti-imbatranire , ceaiul verde este ideal pentru pielea sensibila sau iritata. Datorită proprietatilor sale de stimulare si hidratare, este potrivit pentru îngrijirea pielii de zi cu zi.
Ciocolata by Aromaesti

Ciocolata

Prin ciocolata vom descrie o serie de produse al căror ingredient principal este derivat din cacao. Ciocolata are următoarele beneficii pentru pielea noastra: Oferă strălucire, hidrateaza pielea, previne aparitia ridurilor. Ciocolata contine anti-oxidanti , previne aparitia petelor și crește producția de colagen.
Dafin by Aromaesti

Dafin

Dafinul este originar din regiunile sud- mediteraneene. In Grecia antica era cunoscut ca Daphne, numele grecesc pentru dafin. Este folosit pentru a trata isteria. Dafinul este bogat în vitaminele A și E, metale și acizi grași și este bine cunoscut pentru proprietatile sale benefice pentru sănătatea pielii si a parului. Uleiul de dafin a fost utilizat pentru a trata indigestia si bronsita. Revitalizeaza si restructureaza pielea, si are efecte benefice, fiind folosit in diverse tratamente impotriva caderii parului si consolidarea structurii acestuia.
Eucalipt by Aromaesti

Eucalipt

Eucaliptul este un copac cu o crestere rapida, originar din Australia, dar de asemenea, cultivat în Europa de Sud. Numele său este grecesc și înseamnă bine acoperite, așa cum a fost inițial folosit pentru a acoperi regiunile mlăștinoase. Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de eucalipt sunt foarte bine-cunoscut. Are proprietati de anti-inflamator, antispasmodic, deodorant, antiseptic, stimulant si antibacterian. Uleiul esential de eucalipt este incolor, are un gust și miros distinctiv și este bogat în tanin, polifenoli și eucaliptol compus activ. Are un efect relaxant si revigorant, antiseptic, antibacterian si antipiretic pentru piele.
Fenicul by Aromaesti

Fenicul

Feniculul este o planta aromatica care este folosita ca un condiment și are un gust dulce. Este un ingredient esențial în bucătăria mediteraneeană. Este originar din regiunea Europei de Sud, dar se consumă bine în toate regiunile europene. Privind înapoi în istorie, putem vedea că în Grecia antică, feniculul a fost numit maraton deoarece a fost găsit în zona de Marathon. Acesta a fost folosit pentru proprietatile sale terapeutice și a fost un simbol al succesului. În China, India și alte țări, a fost folosit ca un antidot pentru șarpe și scorpionul veninos. Traducerea din limba latina a cuvantului fenicul, este "fân", probabil datorita parfumului sau proaspăt, fiind astfel considerat un inhibitor al apetitului. Feniculul este un puternic antioxidant și detoxifiant pentru piele. Acest ingredeint anti-bacterian este excelent pentru tinerii cu probleme de piele, predispusi la acnee, și iritații. Purifica, vindecă și calmează pielea. Feniculul este considerat un tonifiant pentru piele, crescând elasticitatea si redand fermitatea acesteia. Acesta stimuleaza circulatia sangelui si poate fi folosit împotriva celulitei.
Galbenele by Aromaesti

Galbenele

Galbenelele sant flori anuale ,originare din țările mediteraneene nordice. Numele se referă la tendința de a înflori cu calendarul, de obicei, o dată pe lună sau cu fiecare lună nouă. Termenul "galbenele" se referă la Fecioara Maria, iar florile sunt folosite pentru a o onora în timpul evenimentelor catolice . Acum 70 de ani, medicii americani au folosit galbenele pentru a trata amenoree, conjunctivită, febra, taieturi, zgarieturi, lovituri, și arsuri, precum si infectii minore ale pielii .Cu toate acestea, ''Calendula' nu este cunoscuta doar pentru frumusețea sa.Crema de galbenele este folosita pentru dezinfectarea ranilor minore și pentru a trata infecții ale pielii. Proprietatile antibacteriene și stimulatoare ale plantei, o fac extrem de utila în tratarea si vindecarea ranilor la persoanele care au un sistem imunitar compromis. Planta stimuleaza productia de colagen si minimizeaza ranile si cicatricile. Gargara cu apă de galbenele poate ușura durerile în gât. Planta nu va reduce inflamatia, dar va reduce durerea. 'Calendula' este, de asemenea, cunoscuta pentru abilitatea sa de a lumina pielea și de a o proteja de pete.
Ghimbir by Aromaesti

Ghimbir

Ghimbirul (Zingiber officinale) este foarte folosit ca si condiment, dar și in scop terapeutic. Având un gust picant dar rafinat, datorită compusului dominant de cetonă, este foarte utilizat in stimularea circulatiei sangvine. Rădăcina picanta contine un antioxidant numit gingerol, care lupta impotriva radicalilor liberi si impiedica deteriorarea pielii, prin promovarea unui aspect mai ferm, mai luminos,si mai tineresc. De asemenea, ajută la reducerea inflamațiilor pielii, ceea ce il face un ingredient excelent pentru pielea predispusa la acnee. Ghimbirul este foarte bun pentru tratarea tenului gras, prevenind imbatranirea prematura a pielii.
Grapefruit by Aromaesti

Grapefruit

Grapefruit-ul este un citric subtropical, care are un gust acru și ușor amar. Acesta a fost cultivat pentru prima dată în Barbados, în Indiile de Vest ca un fruct hibrid, dintr-o încrucișare între Pomelo și portocale dulci. Grapefruit a fost numit după struguri, deoarece creste in grupuri similare celor de struguri. Bogat în vitaminele A, C, E și K, minerale și antioxidanți, are efecte benefice asupra pielii, protejând-o de riscurile de mediu, prin stimularea producerii de colagen , redandu-i finețea și elasticitatea.
Hippophae by Aromaesti

Hippophae

Hippophae (de asemenea, cunoscut sub numele de catina), a fost apreciat de mii de ani pentru proprietatile de îngrijire a pielii si mentinerea sanatatii, fiind folosit pentru vindecarea leziunilor atat interne cat si externe. Legenda datează din Grecia antică, atunci când Alexandru cel Mare a folosit-o pentru a hrăni caii săi în scopul de a ii menține puternici și sănătosi. Mai recent, cătină albă a fost, de asemenea, un instrument folosit de Cosmonautii ruși pentru nutriție și protecția împotriva radiațiilor în spațiu. Hippophae este bogat în Omega 3, 6, 9 și rare Omega 7, in vitamine si minerale, in antioxidanti si peste 190 de fitonutrienti. În ceea ce privește beneficiile pentru piele, Hippophae poate ajuta la reducerea rugozitatii pielii, si estomparea ridurilor, atunci când este aplicat local, are efect anti-imbatranire. Actioneaza eficient,ca antiinflamator si antioxidant.
Iasomie by Aromaesti

Iasomie

Iasomia este o floare foarte celebra. Ea are un parfum placut puternic, dulce, și romantic, care poate avea efect antidepresiv, relaxant și afrodisiac.Chinezii utilizeaza iasomia in medicina traditionala, și uleiul de iasomie pentru a trata diverse probleme. Acesta este hidratant si calmant pentru pielea uscata si sensibila.
Iaurt by Aromaesti

Iaurt

Iaurtul curata porii si catifeleaza pielea, lasand-o sanatoasa si stralucitoare. Acidul lactic găsit în iaurt calmeaza si netezeste pielea. Substanțele nutritive și proprietățile naturale antibacteriene și antifungice ale iaurtului, elimina microbii.
Iedera by Aromaesti

Iedera

Iedera este o liană bine-cunoscuta, care se agata cu rădăcinile sale de suprafete accidentale. Ea are flori galbene-verzi, care infloresc din august până în octombrie și sunt urmate de fructe de padure. Extractele lemnoase sunt cele mai utilizate în compozitia produselor cosmetice și pentru uz extern, precum și pentru a trata arsuri, negi, erupții cutanate, nevralgii, articulatii umflate, durerea de dinți și celulita.
Lavanda by Aromaesti

Lavanda

Lavanda este una dintre cele mai populare plante și este utilizata pe scară largă . Este originara din zonele muntoase ale regiunilor mediteraneene. Numele levantica a fost derivat din cuvântul latin "lavare", care înseamnă "a spăla" și este adesea numita "tranchilizant al naturii". Acest lucru se datorează faptului că aceasta este frecvent utilizata în băi, avand efect de relaxare si calmare. Planta are flori mici, de culoare albastru- violet, care îi conferă un miros aromat de plante medicinale și sunt părțile cele mai utilizate pe scară largă. Lavanda are efect multiplu asupra sănătății, deoarece aceasta este utilizata în tratamentul anxietății și insomniei. Lavanda este foarte buna pentru îngrijirea pielii, datorită proprietăților sale antiseptice și antifungice, care ajuta la reducerea cicatricilor și accelereaza vindecarea.
Lime by Aromaesti

Lime

Are proprietăți unice de întinerire și de stimulare fizica si psihica. Ideal pentru tenul gras, datorita calitatilor antiseptice. Ajută la combaterea celulitei. Conține acizi de fructe, care conferă exfoliere blanda.
Mandarin by Aromaesti

Mandarin

Mandarinele au formă asemanatoare cu portocalele, dar sunt mai mici în dimensiuni și au coaja subțire. Mandarine sunt recoltate mai ales în timpul sezonului de iarnă. Cojile de mandarine conțin uleiuri esențiale, care sunt utilizate în industria parfumurilor și pentru îngrijirea pielii . Mandarinele sunt bogate in vitamina C, beta-caroten, magneziu si vitaminele B1, B2 si B3. Acestea calmeaza sistemul nervos si au un efect pozitiv asupra sistemului digestiv. Actioneaza prin reducerea vergeturilor, creșterea circulației și reducerea retenției de lichide.
Mar by Aromaesti

Mar

Merele sunt unele dintre cele mai larg cultivate fructe, consumate de om. Acestea sunt bogate in polifenoli, vitamina A, C, E, K, niacina, si vitamina B6. Merele sunt benefice pentru sanatate, prin creșterea aportului de vitamina C. Merele, sunt de asemenea, o sursă de cupru, un mineral esential care contribuie la mentinerea sanatatii pielii. Cuprul stimuleaza productia de melanina, pigmentul brun-negru, care coloreaza pielea, unghiile si pielea . Vitamina A joaca un rol important in dezvoltarea pielii - ajută pielea imatura sa se dezvolte , stimuleaza tesuturile pielii . Vitamina A poate reduce riscul de cancer de piele.
Maslin by Aromaesti

Maslin

Maslinul a fost bine cunoscut inca din Grecia antică, nu numai pentru proprietatile sale de vindecare interna, ci si ca un instrument de îngrijire a pielii. Este bogat în vitaminele A, E, polifenoli si alti antioxidanti puternici care au proprietati de vindecare și conservare. Hidrateaza si hraneste pielea si parul. Are proprietăți antioxidante puternice care protejează pielea și ii redau elasticitatea, proprietati anti-inflamatorii și antimicrobiene.
Miere by Aromaesti

Miere

Mierea este unul dintre ingredientele cele mai nutritive și hidratante, cunoscut pentru capacitatea sa de a netezi apariția ridurilor. Aceasta contine antioxidanti puternici care luptă impotriva factorilor de imbatranire a pielii. Bogata în minerale, enzime, aminoacizi și vitamine, ea are puternic efect antibiotic, antibacterian și de vindecare a arsurilor si ranilor. Aceasta are capacitatea de a menține pielea hidratată, lasand-o neteda si catifelata.
Muscata by Aromaesti

Muscata

Muscata este un gen de planta care cuprinde mai mult de 400 de specii. Aceste specii cresc în tipuri anuale, bienale și perene. Floarea de muscata prezintă de obicei cinci petale circulare care vin in nuante de alb, roz, violet, și albastru. De asemenea, cunoscuta sub numele de "cranesbills," mușcata prospera în regiunile cu clima temperata. Multe din calitatile uleiului de mușcată sunt deosebit de relevante in industria produselor de îngrijire personală. Acesta funcționează bine ca un astringent la nivelul tesuturilor pielii. Utilizarea sa în medicină alterativa are o istorie lungă, care datează inca de la grecii antici. Muscata a fost privita ca un excelent agent de vindecare, care asista la repararea de tăieturi și fracturi osoase ale organismului. Astfel, uleiul de muscata utilizat singur sau ca ingredient în produsele de îngrijire a pielii, poate preveni pierderea elasticitatii pielii. Mai mult, beneficiile sale astringente pot ajuta la prevenirea formarii ridurilor . Aceasta poate reduce, de asemenea simptomele altor afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczeme și dermatite.Funcționează bine ca un astringent, ceea ce duce la contractarea vaselor de sange si netezirea pielii.
Musetel by Aromaesti

Musetel

Musetelul este un nume comun pentru mai multe plante, cum ar fi margaretele din familia Asteraceae . Mușețelul se cultiva în multe țări din Europa. Datorita varietatii de specii, plantele sunt diferite și necesită condiții climatice distincte pentru a se dezvolta.
Neroli by Aromaesti

Neroli

Florile portocalului amar sunt sursa de ulei de neroli. Aroma sau picanta il recomanda drept un ingredient atrăgător in fabricarea uleiurilor de baie, cremelor pentru corp și a unor parfumuri. Uleiul de Neroli are, de asemenea, proprietăți antibacteriene semnificative. Acesta hidrateaza și are un efect de omogenizare asupra pielii.
Olibanum by Aromaesti

Olibanum

Olibanum cu structura sa lemnoasă si aroma picanta delicioasa, a fost folosit de vechii egipteni ca tămâie pentru a onora zeii. De asemenea, cunoscut sub numele de tămâie, olibanum are uimitoare proprietăți de regenerare a pielii. Aceasta ajută la îmbunătățirea tonusului pielii și condiție. Acesta acționează ca un echilibrist, reducând excesul de uscăciune sau oilyness, revenind pielea la starea sa. Proprietatile sale de regenerare ajută la diminuarea pete și cicatrici. Nu numai ca nu se clarifica eruptii si pete, dar, de asemenea, ajută la vindecarea semne vechi varicelă, vergeturile si cicatricile.
Ovaz by Aromaesti

Ovaz

În afară de consum, ovăzul sălbatic are un rol important de jucat în ingrijirea pielii. Acesta a fost folosit încă din anul 2000 î.Hr. de egipteni și arabi pentru a-si înfrumuseța pielea.
Pepene galben by Aromaesti

Pepene galben

Pepenele galben este bine-cunoscut pentru combaterea imbatranirii pielii. El contine licopen și vitaminele A și C, toate acestea ajuta organismul in lupta impotriva radicalilor liberi care provoaca deteriorarea celulelor și aparitia semnelor de imbatranire. Pepenele galben reda aspectul sănătos al pielii. Mentine integritatea structurii celulare în toate țesuturile conjunctive, cum ar fi pielea.
Pepene verde by Aromaesti

Pepene verde

Pepenele verde este un fruct de vara celebru, si o sursa excelenta de antioxidanti. Astfel, acesta ajuta la lupta impotriva radicalilor liberi, care sunt considerati responsabili pentru aparitia de pete de vârstă, a liniilor fine si a ridurilor. Pepenele verde este eficient în prevenirea deteriorarii pielii. Bogat in vitamina A, ajută la diminuarea porilor pielii și, în consecință, reduce la minimum secreția excesivă de sebum. Pepenele verde conține 92% apă și, prin urmare, ajută la hidratarea pielii, redandu-i aspectul sănătos. Acizii care se regasesc in pepenele verde au proprietăți de exfoliere a pielii, aceasta devenind neteda si catifelata. Pepenele verde intinereste și revitaliza pielea deteriorata și imbatranita. Acesta previne în mod eficient acneea. Sucul de pepene verde protejeaza pielea de radiatiile solare.
Piersic by Aromaesti

Piersic

Fructul de piersic are un efect pozitiv asupra pielii. Eficiența sa permite pielii să isi recapete textura catifelata. Fructul contine vitamine si saruri care hranesc, revitalizaza și redau stralucirea pielii, cum ar fi vitamina C și A, magneziu și potasiu. Se utilizeaza în tratamentul de hidratare si regenerare a pielii . Pielea devine neteda si catifelata. Vitamina C, protejeaza impotriva bolilor de inima si stimuleaza sistemul imunitar. Vitamina A, joacă un rol important în dezvoltarea embrionara , reproducere,si metabolismul osos. Piersicile ajuta la regenerarea tesuturilor pielii.
Piper negru by Aromaesti

Piper negru

Acest mic condiment negru are proprietati bogate care vă pot ajuta să vă îmbunătăți sănătatea. Numeroase substanțe nutritive esențiale, cum ar fi mangan, potasiu, fier, si vitaminele C și K se regasesc în piperul negru. Are proprietati antibacteriene, anti-oxidante si anti-inflamatorii care il fac un condiment medicinal uimitor . Piperul negru incetineste procesul de imbatranire si ajuta la eliminarea toxinelor, pielea devenind neteda si stralucitoare.
Portocala by Aromaesti

Portocala

Delicioase si suculente, portocalele au fost întotdeauna favorite printre fructe. Portocalele, sant citrice deosebit de dulci din familia Rutaceae, care include, de asemenea, mandarine și grapefruit. Acest fruct se crede că are originea în Asia de Sud-Est. Portocalele sunt larg cultivate în climate tropicale și subtropicale și fructele lor dulci sunt consumate în stare proaspătă sau prelucrate, pentru a obține sucul de portocale. Portocalele sunt o sursa bogata in vitamina C. Uleiurile naturale prezente în portocale pot fi folosite pentru a hidrata pielea. Fiind o sursa excelenta de vitamina C, portocalele pot face minuni pentru pielea ta. În afară de fructul în sine, sucul de portocale și chiar și cojile de portocale pot oferi o serie de beneficii pentru pielea ta. Astfel, consumul precum și aplicarea topică a acestui fruct poate fi benefic pentru piele în următoarele moduri. Cojile de portocale va vor oferi o stralucire instantanee pentru fata , precum și reducerea de pete întunecate. Portocalele au un conținut ridicat de acid citric care este eficient în indepartarea acneei. Portocalele sunt o sursa bogata de vitamina C, care imbunatateste textura pielii si culoarea. De asemenea, ajută la refacerea colagenului în organism, care este responsabil pentru fermitatea pielii si previne imbatranirea acesteia. Portocale contin antioxidanti puternici care lupta impotriva radicalilor liberi din organism, care privează celulele pielii sanatoase de oxigen. Acesti radicali liberi cauzează de multe ori aparitia ridurilor și lăsarea pielii. Cojile de portocale conțin cantități semnificative de calciu, care oferă protecție împotriva îmbătrânirii premature a pielii.
Rodie by Aromaesti

Rodie

Rodia este un de fruct cu coaja groasa si aspect foarte ponosit, cu o nuanță de roșu strălucitor, care este acum privit ca un fruct minune de cercetători științifici. Numele Rodia provine din cuvântul francez "rodie" sau mere însămânțate. Rodia este bogata in vitamine si antioxidanti, si conține trei tipuri de polifenoli-taninuri, athocyanins și acidul elagic. Diferite studii sugereaza ca sucul de rodie sau extractul de rodie contribuie la susținerea sistemului imunitar și stimuleaza circulația sângelui , tine sub control colesterolul rău și menține arterele . In procesul de ingrijire a pielii, rodia actioneaza ca antioxidant, are proprietati anti-inflamatorii și anti-îmbătrânire și capacitatea de a reda stralucirea pielii. Este folosita ca ingredient în mai multe produse de îngrijire a pielii, in special pentru pielea uscată, pete de varsta, hiperpigmentare, acnee flare-up-uri și cicatrici . Stimuleaza regenerarea celulelor, are efect antiimbatranire pentru piele. Datorita structurii sale moleculare, patrunde adanc in piele si este un igredient eficient pentru cele mai multe tipuri de piele.
Rozmarin by Aromaesti

Rozmarin

Rozmarinul este o planta aromatica, din regiunea mediteraneeană. Aceasta planta are frunze verzi, în formă de ace și flori de culoare albastru pal. Uleiul de rozmarin este folosit in aromaterapie. Acesta a fost folosit inca din antichitate ca o plantă medicinală, de către greci și romani, datorita proprietatilor sale terapeutice. Bogat in substante nutritive, vitamine si antioxidanti, este eficient pentru multe tipuri de piele și se găsește în diferite produse de îngrijire a pielii. Deoarece contine antioxidanti puternici , rozmarinul ofera fermitate si elasticitate pielii și încetineste efectele imbatranirii. De asemenea, datorită proprietăților sale anti-inflamatorii, este un bun calmant pentru piele.
Salvie by Aromaesti

Salvie

Originara din familia mentei, este bogata în acizi fenolici, antioxidanti asortati și beta-caroten, aceasta planta avand un loc special în industria produselor cosmetice . Salvia este originara din Europa de Sud și regiunea mediteraneeană. Salvie este cultivata si în alte părți ale Europei, mai ales în Balcani, pentru distilarea uleiului esential. În China, salvia este cunoscuta sub numele de ceai grecesc, evaluat pentru gustul său remarcabil și proprietățile semnificative de vindecare . Salvia este adesea folosita ca un remediu natural pentru depresie, in timp ce antioxidantii prezenti în această plantă sunt cunoscuti pentru tratarea inflamatiilor. Uleiul extras din frunzele de salvie, imbunatateste circulația sângelui și stimulează regenerarea celulară. Aceasta planta este bogata în vitamina A și calciu, care joacă un rol important în regenerarea celulelor. Antioxidantii din salvie combat radicalii liberi, reducand astfel ridurile, liniile fine și alte semne de imbatranire. Mai mult decât atât salvia este un remediu natural pentru celulita, accelereaza circulatia sangelui, si ajuta la detoxifiere.
Scortisoara by Aromaesti

Scortisoara

Scorțișoara este un condiment popular aromat, care a fost utilizat în medicamente si cultivat de către diferite națiuni . Scortisoara are proprietăți antiseptice, atunci când este utilizata pe piele, stimuleaza productia de colagen, și poate fi utilizata în tratamentul acneei.
Strugure rosu by Aromaesti

Strugure rosu

Struguri rosii nu sunt destinati doar pentru a face cele mai bune vinuri din lume. Există mai mult de 200 de soiuri de struguri rosii peste tot în lume. Acest fruct dulce, mic și suculent are numeroase beneficii pentru sănătate, in ingrijirea parului si a pieliii. Struguri rosii contin vitaminele A, C, B6, calciu, fier, fosfor și magneziu. Flavonoidele sunt cei mai puternici antioxidanti gasiti in struguri, care contribuie la mentinerera sanatatii pielii. Struguri roșii au de asemenea efecte benefice asupra colesterolului și a tensiunii arteriale. Sant antioxidanti importanti, cu proprietati antimicrobiene și anti-inflamatorii, si incetinesc procesul de îmbătrânire a pielii.
Sunatoare by Aromaesti

Sunatoare

Sunatoarea (Hypericum perforatum) este o planta comuna ,care a fost folosita pentru beneficiile sale de sănătate de secole. Se crede că are originea în Turcia, dar s-a răspândit practic în întreaga lume, și este deosebit de bine-cunoscuta în Anglia. Utilizarea de sunătoare dateaza de la vechii greci. Hipocrate a înregistrat utilizarea medicală de flori de sunătoare. Sunătoarea a imprumutat numele de' St. Johns', deoarece aceasta infloreste de 24 iunie, ziua de naștere a lui Ioan Botezătorul. Ea are o putere semnificativă de vindecare și a fost folosita pentru a vindeca rănile de sabie. . Unii oameni aplică uleiul de sunatoare pe pielea lor pentru a trata vânătăi și zgârieturi, inflamații și dureri musculare, arsuri, plăgi, mușcături de insecte, hemoroizi, și dureri ale nervilor. Dar aplicarea florii de sunătoare direct pe piele este si riscanta. Aceasta poate provoca sensibilitate grava la expunerea solara.
Trandafir by Aromaesti

Trandafir

Trandafirii sunt considerati a fi printre cele mai frumoase flori din lume. Floarea face parte integrantă din nenumărate legende și mituri. Cu parfumul sau incomparabil, culorile variate și o gamă larga de dimensiuni, puteți găsi unul pentru fiecare stare de spirit. Bogat in vitamine, minerale si antioxidanti, uleiul esențial de trandafiri are proprietăți excelente pentru hidratarea pielii uscate; acesta are de asemenea, proprietăți antiseptice și astringente si trateaza pielea acneica, precum si proprietati anti-inflamatorii, care trateaza roșeața și inflamația. Uleiul de trandafir confera finete pielii, este folosit pentru vindecarea ranilor si scade concentrația de cortizon (un hormon de stres) din organism.
Ylang – Ylang by Aromaesti

Ylang – Ylang

Floarea de ylang-ylang provine de la un copac tropical înalt de aproximativ 20 de metri, cu flori parfumate, de culoare mov , roz sau galben. Numele înseamnă "floare de flori". Ylang-ylang contine unul dintre cele mai bune uleiuri pentru indepartarea emoțiilor, are un efect calmant și un parfum floral incredibil, de aceea este considerat un mare afrodisiac. Mentine echilibrul natural al Ph-ului, lăsând pielea netedă și catifelata.